Ce este Fluimucil:
FLUIMUCIL 600 este un medicament ce aparţine unei clase de medicamente denumite mucolitice şi are proprietăţi mucolitice. Un comprimat efervescent de FLUIMUCIL 600 conţine 600mg acetilcisteină.
Cum să utilizați FLUIMUCIL 600:
FLUIMUCIL 600 se adreseaza adulților, adolescenților și copiilor cu vârsta peste 12 ani.
Doza uzuală este de 1 comprimat FLUIMUCIL® 600 o dată pe zi (maxim 600 mg acetilcisteină pe zi). Durata tratamentului trebuie să fie de 5 până la 10 zile.
Utilizați întotdeauna FLUIMUCIL 600 exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Pentru ce se utilizează:
FLUIMUCIL 600 este indicat în afecțiuni respiratorii (bronșită acută, bronșită cronică și acutizările acesteia, bronșiectazii și mucoviscidoză), caracterizate de hipersecreție densă și vâscoasă.
Ce conține:
Substanţa activă este acetilcisteina. Fiecare comprimat efervescent conține acetilcisteină 600 mg.
Celelalte componente sunt: aspartam, acid citric anhidru, aromă de lămâie, hidrogenocarbonat de sodiu.
Cum acționează:
Acetilcisteina acționează la nivelul mucusului, diminuând vâscozitatea acestuia.
Ingredientul activ:
Acetilcisteina exercită o acţiune muco-fluidifiantă intensă la nivelul mucusului şi secreţiilor mucopurulente, prin depolimerizarea complexelor mucoproteice şi a acizilor nucleici ce cresc vâscozitatea componentei apoase şi purulente a sputei şi a altor secreţii.
Acetilcisteina exercită, de asemenea, un efect antioxidant indirect prin rolul ei de precursor GSH.
In plus, acetilcisteina reprezintă un antidot specific pentru intoxicația cu paracetamol.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII
Înainte să utilizați FLUIMUCIL 600 adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Agenții mucolitici pot induce obstrucția căilor respiratorii la copii sub 2 ani. Datorită caracteristicilor fiziologice ale căilor respiratorii la această grupă de vârstă abilitatea de a expectora poate fi limitată. De aceea agenții mucolitici nu trebuie utilizați la copii sub 2 ani.
Se administrează cu prudență în cazul utilizării produsului la pacienții cu ulcer peptic sau cu antecedente de ulcer peptic în special în cazul administrării concomitente cu alte medicamente care au un efect cunoscut în ceea ce privește iritarea mucoasei gastrice.
Pacienții care suferă de astm bronșic trebuie atent monitorizați pe perioada administrării tratamentului. Dacă apare bronhospasmul acetilcisteina trebuie întreruptă imediat și aplicate măsurile terapeutice corespunzătoare. Administrarea acetilcisteinei mai ales la începutul tratamentului, poate fluidifica și crește volumul secrețiilor bronșice. Dacă pacientul este incapabil să expectoreze trebuie făcut drenaj postural și bronhoaspirație.
Acetilcisteina poate afecta ușor metabolismul histaminei, de aceea trebuie utilizată cu precauție atunci când se administrează pe termen lung la pacienții cu intoleranță la histamină deoarece pot apărea simptome de intoleranță (dureri de cap, rinite vasomotorii, prurit).
FERTILITATEA, SARCINA ȘI ALĂPTAREA
Sarcina. Nu există date suficiente privind utilizarea acetilcisteinei în timpul sarcinii. Studiile efectuate la animale nu au demonstrat direct sau indirect efecte nocive în raport cu toxicitatea reproductive. Ca măsură de precauție este preferabil să se evite utilizarea Fluimucil 600 în timpul sarcinii. Acetilcisteina nu trebuie utilizată în timpul sarcinii decât după evaluarea strictă a raportului risc-beneficiu.
Alăptarea. Nu sunt disponibile date referitoare la excreţia acetilcisteinei în laptele matern. Riscul la copilul alăptat nu poate fi exclus. Acetilcisteina nu trebuie utilizată în timpul alăptării decât după o evaluare strictă a raportului beneficiile alăptării pentru copil și beneficiile tratamentului pentru mamă.
Fertilitatea. Nu sunt disponibile date privind efectul acetilcisteinei asupra fertilității la om. Studiile la animale nu au indicat efecte nocive la dozele recomandate în raport cu fertilitatea la om.